najstirhic - expert na internetové prehliadače

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Windows Vista vs. Linux

Asi všetci majtelia počítaču vedia o existencii operačných systémov Windows. Mnohí z nich tiež vedia, že Bill Gates pripravuje novú verziu - Windows Vista.

TO, ČO TU PÍŠEM, NEMYSLÍM VÁŽNE. LINK

Windows Vista by mal zastaviť pomalý útok operačného systému Linux. Zaistí to hlavne nový look Visty, zvýšená bezpečnosť, a mnoho nových funkcií. Bohužial mnohí linuksáci, ktorí nemajú radi Windows, okopírovali z Visty tieto funkcie skôr, než bola Vista vymyslená. Dosť rafinované, okopírovať niečo predtým ako to pôvodný autor vymyslí. Takto Linuks prebral mnoho noviniek, ktoré nás čakajú vo Viste.

Poďme si ale ukázať, čo nás vo Viste čaká:

Aero

Tak sa volá nové užívateľské prostredie vo Viste. Budete môcť otáčať a naklápať okná, spresvitňovať okná, a mnohé ďalšie užitočné veci. A na takéto úchvatné fiťúry vám bude stačiť grafická karta podporujúca DirectX9 s 128MB VRAM a 512MB RAMka. Niečo úžasné, už si utekám kúpiť novú grafickú kartu, aby som mohol nakláňať okná.
Screenshot Visty.

Windows Gadgets

Vo Viste budete môcť na plochu hádzať všelijaké vecičky, ako napríklad hodinky, RSS čítačku alebo zobrazovač počasia.
Screenshot Windows Gadgets

Bohužiaľ tie svine, ktoré robia Linuks, okopírovali Windows Gadgets a nazvali to Superkaramba. Screenshot tohoto diablovho nástroja.

Windows Defender

Vidno, že Billovi záleží na bezpečnosti ľudí. Vo Windowse Vista bude Windows Defender, anti-spyware program od Microsoftu. Linuksáci tvrdia, že ich systém je bezpečnejší, ale to bude trvať len do vtedy, kým sa Linuks (nedajbože) rozšíri, a začnú sa oň zaujímať tvorcovia vírusov. A keby náhodou nie, tak Defender isto zneškodní všetky zlomocné spywary na mojom PC. Nie je to úžasné, mať zabezpečený systém? Nemusíte sa o nič strachovať, stačí, ak budete mať spustený Defender, ktorý bude v RAMke zaberať len 30MB a občas skontroluje legálnosť vášho systému. Uchvatné, Bill nás zachránil!!

Windows Mail

Za päť rokov vývoja za Billovi podarila úchvatná vec - podarilo sa mu premenovať Outlook Expres na Windows Mail. A to nie je všetko. Windows Mail si na nás chystá dych vyrážajúcu novinku - spam filter. Vďaka tejto prevratnej novinke nebudete musieť zakaždým vyhadzovať spamy. Windows Mail ich identifikuje a vymaže. Bill je génius.

Internet Explorer

Aj v tomto úchvatnom prehliadači sa chystajú zmeny: záložky, RSS čítačka, bezpečnostné úpravy a špeciálne políčko, pomocou ktorého budeme môcť vyhľadávať informácie na Internete priamo z toolbaru. Tieto novinky však stihli okopírovať takmer všetky konkurenčné browsery skôr, než ich Bill vymyslel. Škoda, že Bill, ktorý všetky tieto funkcie vymyslel, nebude ich oficiálny autor. Namiesto toho budú slávni tí hnusní plagiátori, ktorí nevedia vymyslieť nič nové. Fuj! Dúfam, že používateli Firefoxu už konečne pochopia, že Internet Explorer je jediný správny prehliadač.



A to je len trocha z nového, dokonalého, a očarujúceho Windowsu Vista

Windows Vista spasí svet | stály odkaz

Komentáre

  1. windovs vyhral
    sakra mas pravdu hned si odstranim diablov nastroj z pc a dam vistu hlistu :D a ma vista aj otvoreny kod alebo nato uz bilko zabudol :D a pise win oblubenu hlasku v programe sa vyskitla chyba :D
    publikované: 10.07.2008 04:13:26 | autor: open source (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014