najstirhic - expert na internetové prehliadače

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dôvody prečo nepoužívať Mozilla Firefox

Tento článok píšem, lebo stále viac a viac ľudí používa na browsovanie Internetu prehliadač Mozilla Firefox. Používajú ho väčšinou ľudia, ktorí si myslia že sa vyznajú do počítačov a chcú sa niečim líšiť od ostatných. A preto počet používateľov tohoto shitného prehliadača stále rastie a na Internet Explorer sa pomaly zabúda.

TO, ČO TU PÍŠEM, NEMYSLÍM VÁŽNE. LINK

Takže tie dôvody:

1.Názov

Keď sa náhodne opýtaného človeka opýtate, čo si predstaví pod slovom "Firefox", málokto odpovie že je to internetový prehliadač. Je to preto, lebo autori tohoto prehliadača preň vybrali názov, ktorý nijako nesúvisí s Internetom a ľudia sú z neho iba zmätení. Dokonca ani samotní firefoksáci nevedia, či "Firefox" je ohnivá líška, panda červená, alebo dokonca ešte niečo iné 

2.Logo

Takmer každý človek, ktorý má už s prehliadačmi nejaké skúsenosti, videl logo Mozilla Firefoxu. Je na ňom obrovská líška, ktorá práve útočí na Zem. Priamo v logu tohoto prehliadača je zakódované posolstvo šialených ľudí z Mozilla Foundation: "Chceme zničiť svet!". Ľudia s takýmito názormi by podľa mňa mali byť zatknutí a uväznení. Sú to ZLOČINCI!!. A kto by používal prehliadač vytvorený zločincami? 

3.Zobrazovanie stránok

Firefox je neznášaný mnohými webdesignermi (to je človek, ktorý robí webové stránky- napríklad naitsirhc alebo thew) a to kvôli tomu, že zle zobrazuje webové stránky. Napríklad: Keď niekto robí stránku, občas si do nej potrebuje niečo poznačiť. Volá sa to komentár. Firefox však komentáre nepozná a zobrazí ich na stránke ako normálny text. Vysvetlím: Reťazce (tak to nazýva naitsirhc) v html sú písané po anglicky. To znamená, že reťazec pre komentár je <comment> (komentár=po anglicky comment). Keď ale dám na stránku komentár, ten "najlepší" prehliadač Firefox ho normálne zobrazí na stránke. Vidíte to na týchto screenshotoch:

Internet Explorer

Mozilla Firefox:

Rovnaká chyba je aj v Opere, ale to v tomto článku nebudem rozoberať.

Firefoksáci toto divné chovanie Firefoxu oddôvodňujú nejakými štandardmi, ale to je hlúposť.

4.Je okopírovaní

Mnohí sa zrejme pri prečítaní tohoto nadpisu zľakli. Niektorí kvôli tej hrúbke na konci, iných zarazil význam toho slova. Znamená to, že veľa funkcií, ktoré ľudia na Firefoxe obdivujú, vzniklo jednoduchým ukradnutím od Microsoftu. Takto boli ukradnuté "Záložky"(v IE sa to volá "Obľúbené"), História, sťahovanie súborov, tlačítko "Späť" a mnohé iné. Dokonca bolo prevzaté aj prezeranie v taboch a RSS, ktoré budú v dlho očakávanom IE7

5.Nebol vyrobený v Microsofte

Firefox narozdiel od Internet Exploreru nebol byrobený v Microsofte. Z toho vyplývajúce chyby Firefoxu sú: používa ho menej ľudí, jeho autor nenosí sexi okuliare a tretia, najzávažnejšia: TREBA HO STIAHNUŤ. Áno, vraj "najlepší" prehliadač a na to, aby ste ho mohli používať, ho musíte stiahnuť a nainštalovať. Takto musíte ísť na jeho stránku, stiahnuť ho, a až potom ho môžete používať. Podobný problém má aj Opera.

 

To sú len niektoré z dôvodov, prečo nepoužívať Firefox. No povedzte, KTO by používal prehliadač, ktorý má divný názov, diabolské logo, nevie zobrazovať stránky, je okopírovaný a ešte k tomu ho nevytvoril poloboh Bill Gates? Kto??


Firefox je hnoj | stály odkaz

Komentáre

  1. Blbosť
    Firefox je nahodou dobry prehliadac... zato, ze si posadnuty/a "polobohom" Billom Gatesom, ktorého chyby v Internet Exploreri sa nedajú spočítať... Ako by to nebolo jedno, aké má Firefox logo...či je tam líška, medveď, pes, alebo Gatesova hlava... halvné je, aby bol prehliadač na dačo užitočný...
    Myslím, že celá táto recenzia je na figu
    publikované: 16.03.2006 15:56:25 | autor: Myschka (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ja
    ho pouzivam.
    publikované: 16.03.2006 16:06:53 | autor: bowden (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. 2myschka
    kua, tento blog nemyslim vazne. precitaj si moj prvy clanok.
    http://mcbizon.blog.sk/detail-uvedenie-do-obrazu-(keby-nahodou).html?a=e563eb311c57ac88c7da09f06c236c57

    asi dam ten link do kazdeho clanku
    publikované: 16.03.2006 16:10:10 | autor: mc_bizon (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. joke
    Zopar ludi, ako pozeram naletelo. Kym som nepozrel na url blogu a neuvidel mcbizon, tak som si myslel, ze to opat niekto pisal z podarenej dvojice x y.

    Jo, celkom super si ich dvoch vystihol.

    <div style="text-align: center; color: #B04710; font-size: 20pt;">I LOVE THIS GUY</div>
    publikované: 16.03.2006 16:54:59 | autor: humusak (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. myslím si
    že je idiotina písať niečo čo nemyslíš vážne...

    je to trápne...

    publikované: 16.03.2006 20:33:03 | autor: mariankkka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mariankkka
    Trapna si ty a tvoj nick....
    publikované: 28.03.2006 20:03:31 | autor: ehm (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Nová stránka!
    PRE TÝCH, ČO SA RADI NA TAKÝCHTO ČLáNKOCH ZABÁVAJÚ, PONÚKAM RIEŠENIE, A TO ÍSŤ NA STRÁNKU
    http://www.naitsirhc.chytrak.cz/
    publikované: 09.06.2007 15:34:06 | autor: Naitsirhc (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014